«Summer Exhibition 2023»

Velkommen til Nyksund ART Gallery’s 9. sommerutstilling – “Summer Exhibition 2023”!

Tid: 1. juli-13. august 2023 kl. 13-18 (mandag stengt)

Sted: Nyksund ART Gallery (v/havnemoloen i Nyksund, Øksnes kommune)

Om utstillingen:

Sivilarkitekt og fotograf SVEIN ERIK TØIEN (bosatt i Nyksund siden 2012) viser separatutstillingen «SURREALISTIC NATURE», samt poetiske billedspill med musikk.

Svein Erik har i mange år arbeidet med naturmotiv innenfor fotografi hvor han særlig prøver å synliggjøre det usynlige og magiske i naturen. For vel et år siden tok imidlertid hans arbeid en ny retning i form av fotocollage med et surrealistisk tilsnitt, noe som også ble vist i fjorårets sommerutstilling.

Selv sier Svein Erik Tøien om fotoutstillingen:

«Utstillingen representerer starten på en reise inn i ukjent terreng – inspirert av en den omtumlede situasjonen i verden som sterkt utfordrer vår oppfatning av virkeligheten. Jeg benytter kjente elementer fra natur og landskap, og fra vår moderne sivilisasjon, for så å kombinere dem på uventede måter. Kall det drømmebilder eller visjoner, der betrakteren har mulighet å oppdage mange lag av mening, symbolikk og innhold i bildene.»

Sommerens gjestende kunstner er keramiker INGRID CIMMERBECK. Hun har sin utdannelse fra England og Göteborg, og er bosatt i Bodø hvor hun har hatt keramikkverksted på Rønvik Vel siden 1980.

Ingrid har lett for å fascineres av tilfeldige ting hun finner eller ser, som så blir omsatt til keramiske idéer. Hun uttrykker seg lekfullt og utforskende, og arbeider ofte med serier av objekter hvor hun skaper ulike variasjoner over et tema.

Ingrid Cimmerbeck har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag for såvel offentlige institusjoner som private, hatt flere separatutstillinger, og deltatt på mange kollektivutstillinger i inn- og utland. I 2015 deltok hun på Nyksund ART Gallery’s aller første sommerutstilling.

Som vanlig deltar også våre faste utstillere på sommerutstillingen:

GUNN VOTTESTAD (maleri og grafikk), BRIT FUGLEVAAG (billedvev), BRITT BOUTROS GHALI (maleri), EVA VOLD (keramikk), ANNE KA MUNKEJORD (glass), KJERSTI JOHANNESSEN (glass), SIGRID SZETU (silketekstil), MARIT EIK (minigrafikk), og SVETLANA PECHNIKOVA (miniskulptur).

Hjertelig velkommen til vår 9. sommerutstilling!


Kontaktinfo:
– mobil: 99 38 12 77 eller 95 13 35 16
– epost: post@nyksundretreat.com
www.nyksundretreat.com

Nye kunstvideoer/slideshows av Svein Erik Tøien

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!