Marit Eik – minigrafikk

MARIT EIK er billedkunstner og designer med 4 års akademisk kunstutdannelse fra England, og har virket som kunstner i mer enn 30 år,

Allerede før Marit var ferdig med sin utdannelse designet hun flere produkter for det norske markedet med stor suksess, bl.a. gulv- og vegg fliser. Og etter endt utdannelse fortsatte suksessen, i minst i Japan hvor det ble solgt mer enn 400.000 tepper med hennes design i løpet av et år.

I 1989 slo Marit gjennom internasjonalt som billedkunstner med en separatutstilling i Latinerkvarteret i Paris.  Alle hennes 35 malerier ble solgt i løpet av noen dager, og der det fortelles at bl.a. President Mitterand skal ha vært en av gjestene.

Marit har detter dette holdt en rekke separatutstillinger i inn- og utland, samt deltatt i et stort antall kollektive utstillinger verden over – bl.a. i Italia, Spania, Frankrike, England, USA, Japan, Kina, Singapore og New Zealand.

Marit Eik har mottatt flere priser, medaljer og utmerkelser for sin kunst – bl.a.  gull medalje, sølv medalje, 1. Prix og Prix d’excellence på juryerte prestisje utstillinger. Og i 2009 mottok hun gullmedalje for sin originalitet.

Nyksund ART Gallery har en rekke av Marit Eiks minigrafikk til salgs, både innrammet og uinnrammet – bl.a. motivet «True Love» som ble designet for glassverket Steninge Slott for det svenske og norske markedet, og som ble en stor bestselger.

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!