Marit Eik – design og billedkunst

MARIT EIK er billedkunstner designer med 4 års akademisk kunstutdannelse fra England. I tillegg har hun mer enn 30 års erfaring innenfor billedkunst og design.

Allerede før Marit var utdannet, designet hun flere produkter for det norske markedet med stor suksess, bl.a. gulv og vegg fliser. Og etter utdannelsen fortsatte suksessen, spesielt i Japan hvor det i løpet av kun et år ble solgt mer enn 400.000 tepper med hennes design.

Ved siden av designoppdrag har Marit også arbeidet som billedkunstner. I 1989 slo Marit gjennom internasjonalt i forbindelse med en separatutstilling i Latinerkvarteret i Paris, der bl.a. President Mitterand var gjest, og der alle hennes 35 malerier ble solgt i løpet av noen dager. Etter dette har Marit holdt en rekke separatutstillinger og deltatt i et stort antall kollektive utstillinger verden over, bl.a. i Italia, Spania, Frankrike, England, USA, Japan, Kina, Singapore og New Zealand.

Marit Eik har mottatt flere priser og medaljer for sin kunst på juryerte prestisje utstillinger, blant disse er gull medalje, sølv medalje, 1. Prix og Prix d’excellence. I 2009 mottok Marit gullmedalje for originalitet.

Nyksund ART Gallery har en rekke av Marit Eiks minigrafikk til salgs, både innrammet og uinnrammet –  bl.a. motivet «True Love» som ble designet for glassverket Steninge Slott for det svenske og norske markedet, og som ble en bestselger.

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!