Brit H. Fuglevaag – billedvev

Tekstilkunstner Brit H. Fuglevaag – her i samtale med ordfører i Øksnes kommune, Karianne B. Bråthen, under åpningen av «Summer Exhibition 2016».

Tekstilkunstner Brit Haldis Fuglevaag (født 1939 i Kirkenes) har i mer enn 50 år vært fornyer og trendsetter innenfor eksperimentell tekstilkunst – nasjonalt så vel som internasjonalt – og var med sine vakre og fargesterke billedtepper Nyksund ART Gallerys hovedutstiller under «Summer Exhibition 2016».

Brit Fuglevaag har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo – hvor hun også har vært professor – og fra Kunstakademiet i Warszawa i Polen.

Brit debuterte på Høstutstillingen i 1964, og har siden da deltatt på et meget stort antall prestisjefylte utstillinger i inn- og utland. Hun har også utført en rekke offentlige utsmykkinger, vært politisk aktiv, og mottatt flere utmerkelser – bl.a. Paris bys kulturmedalje for sin innsats i den franske hovedstaden, hvor hun bodde i over 20 år.

Brit Fuglevaag billedtepper er innkjøpt av de fleste store kunstinstitusjoner i Norge – bl.a. Nasjonalgalleriet, Museum for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, samt Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim.

Brit Fuglevaag ser over utstillingen før «Summer Exhibition 2016» åpner. Foto:  M.E. Mjaaland

Britt Fuglevaag har fire billedtepper med på «Summer Exhibition 2017» – her er noen av dem… 🙂

 

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!