Om nyksund art gallery

Det en gang fraflytta fiskeværet Nyksund – «byen i havet» – er en vidunderlig liten perla, ytterst i havgapet i Vesterålen!

Naturen er sterk og mektig, vær- og vind- og lysforhold skifter kontinuerlig, og historiens sus er tydelig merkbar i og mellom de værbitte husene.

Dette gir stedet en sterk energi og en egen atmosfære som trekker til seg naturelskere, kunstnere og kreative sjeler fra hele verden.

GALLERIETS VISJON

Nyksund ART Gallery ble etablert i 2015 som en del av virksomheten til Nyksund Kurs & Retreatgård – nå NYKSUND RETREAT AS – og har raskt blitt et populært og ettertraktet galleri for profesjonelle utøver med over 5.000 besøkende i sommersesongen.

Galleriet eies og drives av ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (siviløkonom, filosof, prest, gründer og daglig leder) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf). Du kan lese mer om dem her

Virksomheten ønsker å inspirere til en dypere forståelse av livet og vår tids utfordringer ved å skape rom for undring, utforskning, og utfoldelse gjennom kreative aktiviteter,  kunstutstillinger, mediative vandringer, foredrag, retreater, AiR-opphold, m.m.

Spesielt ønsker galleriet å løfte frem fargesterke kvinnelige kunstnere – gjerne fra arktiske strøk – som på forskjellige måter gir uttrykk for den feminine skaperkraften, og er eller har vært til stor inspirasjon for andre kvinner.

Blant galleriets faste kunstnere og kunsthåndverkere er:

  • Gunn Vottestad, billedkunstner
  • Sigrid Szetu, billedkunstner
  • Britt Boutros Ghali, billedkunstner
  • Brit H. Fuglevaag, tekstilkunstner
  • Silvia Rehnlund, gullsmed
  • Anne Ka Munkejord, glasskunstner
  • Svein Erik Tøien, fotograf

Hver år arrangeres «Summer Exhibition» med en hovedutstiller, og galleriets faste utstillere. Hovedstillere så langt har vært: Billedkunstner Gunn Vottestad og fotograf Svein Erik Tøien (2015), Tekstilkunstner Brit H. Fuglevaag (2016), og billedkunstner Britt Boutros Ghali (2017).

Mer info om «Summer Exhibion 2017» og hovedutstiller Britt Boutros Ghali finner du her

LOKALER  I «DET GAMLE BAKERIET»

Nyksund ART Gallery holder til ved havnemoloen i Det gamle Bakeriet fra 1930-årene, og er et litet intimgalleri på 2 x 17 m2 for profesjonelle kunstnere.

I andre etasje er det etablert en moderne leilighet for gjestende kunstnere, retreatgjester og andre som søker fordypning utenom det vanlige. Den inneholder bl.a. 3 soverom/6 senger, bad, kjøkken, og oppholdsrom med glassvegg og terrasse ut mot storhavet.

Det gamle Bakeriet rommer også arkitektkontoret NyksundARK Sivilarkitekt Svein Erik Tøien.

2015-07-14-17-17-5504-K5-1-2Kart Nyksund 1-2000 m markering 4Nyksund ART Gallery består av to utstillingsrom med forskjellig karakter.

Utstillingsrom 1 er lyst og åpent, og har bl.a. fått en glassvegg og en lang utstillingsbenk, hvor man også kan sitte å se ut over storhavet. Utenom sommersesongen brukes dette rommet også til undervisning, meditasjon og møtevirksomhet.11246180_1661659214048703_7451894545933062157_o

De to utstillingsrommene er forbundet med to døråpninger som gjør det mulig for de besøkende å sirkulere mellom utstillingsrommene.

Utstillingsrom 2 –  det opprinnelige bakeriet – er mer omsluttende i karakteren med tykke murvegger og utstillingsnisjer i vinduene.

Hvis du har lyst å leie lokalene i Det gamle Bakeriet eller hovedbygningen til f.eks. mindre konferanse, intimkonsert, o.l., kan du se her

For overnatting/korttidsleie for grupper, se her

KONTAKTINFO

Epost:  post@nyksundretreat.com

Telefon: + 47 99 38 12 77

Adresse:  Nyksund, Postboks 234, 8439 Myre

Velkommen til Nyksund ART Gallery og NYKSUND KURS & RETREATGÅRD  – møtestedet for kreativitet, spiritualitet og rekreasjon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!