Om nyksund art gallery

Det en gang fraflytta fiskeværet Nyksund – «byen i havet» – er en vidunderlig liten perla, ytterst i havgapet i Vesterålen!

Naturen er sterk og mektig, vær- og vind- og lysforhold skifter kontinuerlig, og historiens sus er tydelig merkbar i og mellom de værbitte husene.

Dette gir stedet en sterk energi og en egen atmosfære som trekker til seg naturelskere, kunstnere og kreative sjeler fra hele verden.

GALLERIETS VISJON

Nyksund ART Gallery ble etablert i 2015 som en del av virksomheten til Nyksund Kurs & Retreatgård – nå NYKSUND RETREAT AS – og har raskt blitt et populært og ettertraktet galleri for profesjonelle utøver med over 5.000 besøkende i sommersesongen.

Galleriet eies og drives av ekteparet Marie Elisabeth Mjaaland (siviløkonom, filosof, prest, gründer og daglig leder) og Svein Erik Tøien (sivilarkitekt og fotograf). Du kan lese mer om dem her

Virksomheten ønsker å inspirere til en dypere forståelse av hva det vil si å være menneske i en utfordrende tid ved å skape rom for utforskning, undring og utfoldelse, gjennom kreative aktiviteter,  kunstutstillinger, mediative vandringer, foredrag, retreater, AiR-opphold, m.m.

Spesielt ønsker galleriet å løfte frem fargesterke kvinnelige kunstnere – gjerne fra arktiske strøk – som på forskjellige måter gir uttrykk for den feminine skaperkraften, og er til stor inspirasjon for andre kvinner.

Blant galleriets faste kunstnere og kunsthåndverkere er:

  • Britt Boutros Ghali, billedkunstner
  • Brit H. Fuglevaag, tekstilkunstner
  • Gunn Vottestad, billedkunstner
  • Sigrid Szetu, billedkunstner
  • Anne Ka Munkejord, glasskunstner
  • Svein Erik Tøien, fotograf

Hvert år arrangeres «Summer Exhibition» med en hovedutstiller og galleriets faste utstillere. Hovedstillere så langt har vært: Billedkunstner Gunn Vottestad og fotograf Svein Erik Tøien (2015), Tekstilkunstner Brit H. Fuglevaag (2016), og billedkunstner Britt Boutros Ghali (2017).

LOKALER  I «DET GAMLE BAKERIET»

Nyksund ART Gallery holder til ved havnemoloen i Det gamle Bakeriet fra 1930-årene, og er et litet intimgalleri (2 x 17 m2) for profesjonelle kunstnere.

I andre etasje er det etablert en moderne leilighet for gjestende kunstnere, retreatgjester og andre som søker fordypning utenom det vanlige. Den inneholder bl.a. 3 soverom/6 senger, bad, kjøkken, og oppholdsrom med glassvegg og terrasse ut mot storhavet.

Det gamle Bakeriet rommer også arkitektkontoret NyksundARK Sivilarkitekt Svein Erik Tøien.

2015-07-14-17-17-5504-K5-1-2Kart Nyksund 1-2000 m markering 4Nyksund ART Gallery består av to utstillingsrom med med profesjonell galleribelysning m/dimming:

Utstillingsrom 1 er lyst og åpent, og har bl.a. fått en glassvegg og en lang utstillingsbenk der det også er mulig  å sitte og se ut over storhavet. Utenom sommersesongen brukes dette rommet også til undervisning, meditasjon og møtevirksomhet.

11246180_1661659214048703_7451894545933062157_oDe to utstillingsrommene er forbundet med to døråpninger som gjør det mulig for de besøkende å sirkulere mellom utstillingsrommene.

 

Utstillingsrom 2 –  det opprinnelige bakeriet – er mer omsluttende i karakteren med tykke murvegger og utstillingsnisjer i vinduene.

MERK: Det er mulig å leie lokalene i Det gamle Bakeriet og Retreatgården/hovedbygningen til mindre konferanser, intimkonserter o.l. Mer info finner du her

Det er også mulig å leie boligene til overnatting. For mer info, se her

 

KONTAKTINFO

Epost:  post@nyksundretreat.com

Telefon: + 47 99 38 12 77

Adresse:  Nyksund, Postboks 234, 8439 Myre

Velkommen til Nyksund ART Gallery og NYKSUND KURS & RETREATGÅRD  – møtestedet for kreativitet, spiritualitet og rekreasjon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!