Sigrid Szetu – tekstilkunst

Sigrid Szetu i sitt atelierBilledkunstner Sigrid Szetu – her i sitt eget atelier i Nyksund, Vesterålen. Foto: Privat.

Billedkunstner Sigrid Szetu er født og oppvokst i Øksnes, men forlot landsdelen til fordel for Bergen og den store verden som 16- åring.

Sigrid har sin kunstnerutdannelse fra Camberwell School of Art i London, og har bodd mange år i utlandet, bl.a. i Sørøst-Asia. Siden 2003 har hun sitt eget atelier her i Nyksund.

Sigrid henter mye av sin inspirasjon fra havet, lyset og det nordnorske landskapet. Hun har holdt separatutstillinger i over 20 land, og deltatt på en rekke juryerte kollektivutstillinger. Hun har også utført mange offentlige utsmykkingsoppdrag, senest til Sortland videregående skole i Vesterålen.

Våren 2016 høstet Sigrid Szetu stor suksess med sine fargerike malerier og collage på sin separatutstilling på «Kabuso» ved Hardanger og Voss Museum.

Sigrid Szetu uttrykker seg også i tekstil, og Nyksund ART Gallery er så heldig å få vise frem og selge hennes nydelige silkesjaler som er blitt til under en lang og møysommelig prosess, bl.a. i Thailand der silke av beste kvalitet er blitt håndspunnet og farget et nøye anvisninger av Sigrid, for så å bli vevd for hånd nøyaktig slik Sigrid vil ha det. Enhvert objekt utgjør dermed et lite kunstverk i seg selv – til å dandere rundt halsen, eller hvorfor ikke som et kunstverk på veggen?20161201_123208

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!