Svetlana Pechnikova – Maleri, tegning, skulptur

 «Lenge leve fantasilandet!», sier russiske Svetlana Pechnikova om seg selv og sin kunst. Ut av enkle materialer som trestykker, rekved, metallbiter, perler, tekstil, og annet restmateriale – og sin egen eventyrlige fantasi – skaper hun de mest underfundige og sjarmerende figurer.

Svetlana Pechnikova er utdannet arkitekt og grafisk designer fra Nitzhny Novgorod i Russland, og med ca 20 års yrkeskarriere bak seg i Russland. De siste 10 årene har Svetlana bodd i Norge, hvor hun bl.a. har utdannet seg til blomsterdekoratør.

«Da jeg kom til Norge ble jeg forelsket i dette landet ved første øyekast», forteller Svetlana. «Det er noe fascinerende og høytidelig i de store fjellene, i sjøen som slikker steinene langs kysten, i det bølgende gresset langs fjæra og ved fjellvannene. Det er som om elementene holder på sine mange hemmeligheter, og sjarmerer deg uten at du egentlig ønsker å ville det. Disse vakre elementene er fylt med minner om folket som har bodd her i tusenvis av år», sier Svetlana.

I dag bor Svetlana Pechnikova i Narvik, hvor hun skaper fantasifulle og eventyrlige trefigurer, tegninger, malerier og smykker, i sitt eget atelier – «Atelier Lana» – samtidig som hun arbeider som blomsterdekoratør i en av byens forretninger.

Vi traff Svetlana tidligere i år på en kunst- og håndverksmesse, og ble helt bergtatt av hennes fantasifulle og eventyrlige englefigurer i tre. Senere har Svetlana fortalt at hennes favoritt karakterer er nettopp engler – og blå fugler. Hvorfor vet hun ikke.

«Men engelen er veldig symbolsk», forklarer Svetlana, «mye fordi den bærer på menneskets evige lengsel etter å fly – vinger som skjærer gjennom luften, drømmen om skyer med sollys som stråler gjennom. Engelen personifiserer lys og lykke!»

Svetlana Pechnikova deltar på «Summer Exhibition 2019» i Nyksund ART Gallery, hvor hun har laget en installasjon med morsomme, kreative og eventyrlige engler – høyt og lavt – og i alle slags former, farger og uttrykk.

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!