Svetlana Pechnikova – Maleri, tegning, skulptur

 «Lenge leve fantasilandet!», sier russiske Svetlana Pechnikova om seg selv og sin kunst. Ut av enkle materialer som trestykker, rekved, metallbiter, perler, tekstil, og annet restmateriale – og sin egen eventyrlige fantasi – skaper hun de mest underfundige og sjarmerende figurer.

Svetlana er utdannet arkitekt og grafisk designer fra Nitzhny Novgorod i Russland, og med ca 20 års yrkeserfaring fra sitt hjemland. For vel 10 år kom Svetlana til Norge, hvor hun bl.a. har utdannet seg til blomsterdekoratør.

I dag bor Svetlana utenfor Narvik, hvor hun skaper fantasifulle og eventyrlige trefigurer, tegninger, malerier, smykker m.m., i sitt eget «Atelier Lana», samtidig som hun arbeider som blomsterdekoratør i en av byens blomsterforretninger.

«Da jeg kom til Norge ble jeg forelsket i dette landet ved første øyekast», forteller Svetlana. «Det er noe fascinerende og høytidelig i de store fjellene, i sjøen som slikker steinene langs kysten, i det bølgende gresset langs fjæra og ved fjellvannene. Det er som om elementene holder på sine mange hemmeligheter, og sjarmerer deg uten at du egentlig ønsker å ville det. Disse vakre elementene er fylt med minner om folket som har bodd her i tusenvis av år».

I 2019 traff vi Svetlana på en kunst- og håndverksmesse, og ble helt bergtatt av hennes fantasifulle og eventyrlige englefigurer i tre. Engler – og blå fugler – er hennes favoritt karakterer, forteller hun, men hvorfor vet hun ikke:

«Men engelen er veldig symbolsk», forklarer Svetlana, «mye fordi den bærer på menneskets evige lengsel etter å fly – vinger som skjærer gjennom luften, drømmen om skyer med sollys som stråler gjennom. Engelen personifiserer lys og lykke!»

Svetlana Pechnikova er med sine kreative, morsomme, og eventyrlige englefigurer en av Nyksund ART Gallery’s faste utstillere. Fra sommeren 2021 stiller hun også ut malerier.

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!