«Summer Exhibition 2018», 30. juni – 2. september

HJERTELIG VELKOMMEN til Nyksund ART Gallerys fjerde «Summer Exhibition»! Denne gangen med to vesterålskunstnere – billedkunstner MYRIAM BORST og fotograf SVEIN ERIK TØIEN!

MYRIAM BORST er opprinnelig fra Nederland, men har bodd ca 25 år på en fraflytta øy i Hadsel. Hun har sin kunstutdannelse fra Willem Kooning Academy i Rotterdam, og har deltatt på kunstprosjekter på Svalbard, Island, Spania og Norge – senest som festivalkunstner på Nordlysfestivalen i Tromsø i januar. Myriam lar seg særlig inspirere av landskapet – både det indre og «det langt der ute» – og hennes malerier er ofte abstrakte med figurative elementer. «Jeg prøver å fange stemningen i øyeblikket, bli oppslukt av det, og bli der», forteller hun.

SVEIN ERIK TØIEN er opprinnelig fra Østlandet, men har bodd i Nord-Norge i 25 år – de siste 6 årene i Nyksund. Svein Erik er sivilarkitekt og fotograf, og har alltid vært fascinert av det iboende og usynlige i naturen og de nære omgivelser – noe han også ønsker å uttrykke gjennom sin fotokunst. «Det handler om å være nær kilden, å være forbundet med naturen på et dypere nivå», sier han. Svein Erik har hatt eget nettgalleri i mer enn 10 år, og de siste årene har han bl.a. hatt to kunstneropphold på Island, samt foto- og studieopphold på Kreta og Irland.

Nytt av i år er at et av utstillingsrommene er gjort om til et kombinert utstillings- og opplevelsesrom, noe som gjør det mulig å vise både videokunst (Myriam Borst) og bildespill (Svein Erik Tøien).

Det vil også bli vist nylaget og nyankommet kunst av bl.a. billedkunstner Gunn Vottestad, glasskunstner Kjersti Johannessen, glasskunster Anne Ka Munkejord, og tekstilkunstner Brit H Fuglevaag. I tillegg vil Britt Boutros Ghali (maleri), Marit Eik (minigrafikk), Sigrid Szetu (silkesjaler), Eva Langaas (glassfat), Berit Arctander (keramikk), m. fl., være representert på utstillingen.

Utstillingen er en salgsutstilling, og vil være åpen kl 13-17 alle dager i juli og de fleste i august!

Utstillingsperiode: 30. juni – 2. september 2018

For mer info, se: www.nyksundretreat.com / Mobil + 47 99 38 12 77 / post@nyksundretreat.com

Velkommen!

 

 

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!