«Summer Exhibition 2017» 15. juni – 20. august Hovedutstiller: Britt Boutros Ghali

Billedkunstner BRITT BOUTROS GHALI er sommerens hovedutstiller. Hun er en av Norges mest kjente kunstnere i utlandet, og mottok i 1994 som den første kunstneren etter Edvard Munch «St. Olavsmedaljen» av Det norske Kongehuset for sitt fremme av Norge i utlandet gjennom sin kunst.

Britt er født 1937 i Svolvær i Lofoten, oppvokst på Sortland i Vesterålen, og studerte maleri og skulptur i Oslo på slutten av 1950-
tallet. Britt debuterte internasjonalt 1965 i Paris på Galerie de L’Universite, og har siden da stilt ut internasjonalt i hele sin karriere. Hennes kunst er å finne i offentlige så vel som private samlinger over hele verden.

Britt ble tidlig inspirert av abstrakt ekspresjonisme – også kalt «action painting» – og var en del av retningens europeiske bevegelse på 1960- og 70-tallet, og er fortsatt influert av denne.

Britt Boutros Ghali er en meget produktiv kunstner med flere store utstillinger hvert år. Våren 2017 holdt Britt en stor retrospektiv utstilling i Kairo – «Iconic Britt Boutros Ghali – Forty Years in Egypt». I forbindelse med denne ble Britt tildelt prisen «Beste kunstneriske budskap fra Egypt til verden 2017» av Biblioteket i Alexandria. Og i oktober holder hun en ny stor utstilling i «Picasso Art Gallery» i Kairo.

Britt har atelier på en båt på Nilen i Egypt, og i mer landlige omgivelser utenfor Sortland i Vesterålen. Britt er enke etter Raouf Boutros Ghali, bror til FN’s tidligere generalsekretær Boutros Boutros Ghali. I september blir Britt 80 år.

I denne utstillingen ønsker vi å fokusere på Britt Boutros Ghali som en energetisk, fargerik og abstrakt maler. Men også noen av Britts velkjente og uttrykksfulle «Women of my World»-malerier er med på utstillingen. 

Det er malerier som så å si skaper seg selv da Britt i sin kreative skapelsesprosess går bakenfor sitt ego og kommer i kontakt med en god energi som ønsker å manifestere seg gjennom henne.

«Women of my world»-maleriene er kun vist noen få steder i verden, og ble en stor publikumssuksess i fjor høst da Nyksund ART Gallery  stilte ut en rekke av disse.Billedkunstner Britt Boutros Ghali og gallerist Marie Elisabeth Mjaaland i kunstnerens atelier på Sortland i Vesterålen. Her sammen med «Women of my world»-maleriet som var hovedkunstverket på Britt Boutros Ghalis separatutstilling i Nyksund ART Gallery, høsten 2016.

Nyksund ART Gallery vil som tidligere år presentere galleriets faste kunstnere og kunsthåndverkere i Utstillingsrom 2:

GUNN VOTTESTAD, maleri og grafikk
SVEIN ERIK TØIEN, fotografi
SIGRID SZETU, tekstilkunst
BRIT H. FUGLEVAAG, tekstilkunst
SILVIA REHNLUND, smykkekunst
ANNE KA MUNKEJORD, glasskunst
BERIT ARCTANDER, keramikk
RANNVEIG GJEVRE, strikking
ASTRID ZABERNIG, ullprodukter

For mer info om den enkelte kunstner, se her

For mer info om kunsthåndverkerne, se her

«Summer Exhibition 2017» er en salg-fra- vegg-utstilling, og vil derfor kunne skifte over tid. Den er åpen for publikum alle dager i perioden 15. juni – 20. august:

Juni kl. 14-18

Juli kl. 12-18

August kl. 14-18

Gratis entre!

Hjertelig velkommen til en spennende kunstsommer i Nyksund ART Gallery! 🙂

Besøk gjerne også noen av de andre aktørene i «Nyksund KunstArena»! Og les gjerne artikkelen «Skaperkraft i havgapet» i Magasinet KUNST nr 2/2017 🙂 Du finner den her

 

Velkommen til NYKSUND KURS & RETREATGÅRD- en vidunderlig liten edelsten ved havet!